Одеська національна Odesa National
морська академія Maritime Academy
Рекламно-інформаційний відділ Advertising-informational Department
ОФІС 218, КОРПУС №7 OF. 218, Building №7
Дідріхсона, 8 8, Didrikhson St.
65029, Одеса, Україна 65029, Odesa, Ukraine
тел/факс: +38(0482)35-62-39 Ph/Fax +38(0482)35-62-39
E-mail: rio@onma.edu.ua Web: http://www.onma.edu.ua
№ 17 листопад 2008 р.

Прес-реліз

10-річчя відділення в Україні Інституту морської техніки, науки та технології Великобританії

Найбільша в світі міжнародна асоціація морських спеціалістів під назвою Інститут морських інженерів (IMarEST) була створена в Лондонських доках в 1889 р., щоб одночасно сприяти їхньому професійному розвитку. За період свого існування кількість членів інституту досягло 15000 в 102 країнах.

В 1992 р. Одеська державна морська академія (ОДМА) та Чорноморське басейнове НТО водного транспорту уклали Договір про співпрацю з IMarEST. В 1998 р. на базі ОДМА було організоване відділення цього інституту в Україні, до складу якого сьогодні входять 165 членів, з яких 70 — курсанти.

У 2001 р. Таємна Рада Великобританії (The Privy Council) ухвалила доповнення до Королівського Чартеру в частині розвитку структури інституту та змінила його назву на Інститут морської техніки, науки та технології (IMarEST).

Інженерні спеціальності Одеської національної морської академії були акредитовані у 1996 р. та реакредитовані у 2004 р. згідно до вимог, які висуваються до вищої категорії університетської підготовки, тобто до Чартерного інженера, адекватного Європейському та Американському інженерам.

Одеським відділенням IMarEST керує комітет, який обирається на щорічних загальних звітніх зборах.

У звітному році у зв'язку з 10-річчям організації відділення IMarEST в Україні комітет разом з керівництвом ака-демії та факультетів ОНМА організували та провели наукові конференції з основних інженерних напрямків.

У 2008 році члени IMarEST в Україні брали активну участь в роботі різноманітних органів міжнародного співробітництва. З 9 по 13 квітня в м. Сан-Франциско ректор ОНМА проф. Міюсов М.В. та капітан Жуков Д.С. працю-вали в складі виконавчого комітету та взяли участь у Генеральній асамблеї Міжнародної асоціації морських університетів.

Проректори ОНМА проф. Голубєв В.К. та проф. Захарченко В.М. працювали в складі робочих груп підкомітетів Міжнародної морської організації в м. Лондоні у березні, травні, а проф. Кошевой В.М. - в квітні місяці.

У березні проф. Кошевой В.І., старший викладач Карьянський С.А. та проф. Ланчуковський В.І. брали участьу щорічних загальних зборах IMarEST в м. Лондоні. З 25 по 30 травня в м. Саутгемптоні проф. Ланчуковський В.І. пра-цював у складі Міжнародного керівного комітета з тренажерів суднових машинних відділень. 31 жовтня 2008 р. були проведені щорічні загальні збори членів IMarEST в Україні, на яких був обраний новий склад комітету.

Голова — Захарченко В.М. (проректор з науково-педагогічної роботи)

Заст. голови — Квасницький В.Ф. (проректор Національного університету кораблебудування, м. Миколаїв)

Почесний секретар — проф. Ланчуковський В.І.

Почесний скарбник — доц. Купровський В.І.

Також членами комітету були обрані: Міюсов М.В. (ректор ОНМА), Опарін А.В. (начальник МКТФ ОНМА), Рижков С.С. (ректор Національного університету кораблебудування, м. Миколаїв), Голіков О.А. (зав. кафедрою ОНМА), Горб С.І. (зав. кафедрою ОНМА), Дубовік В.О. (старший викладач в ОНМА), Карьянський С.А. (старший викладач в ОНМА).